"Boek direct de goedkoopste vliegtickets naar Bonaire en lees alle informatie over tickets naar Bonaire!"

b8e123f2f39f3ade4922564a0b6ad74bcde2b7ad

Bonaire Reizen

Bij onderstaande partners reserveert u snel en eenvoudig vakanties naar Bonaire.

Aanbiedingen

vliegtickets Boek nu uw vliegticket en bespaar op uw vlucht!
Wilt u eerst alle informatie over vliegtickets aar Bonaire nalezen voor u boekt? U vindt het hier.
vakantie Boek nu uw reis naar Bonaire en bespaar tot wel 30%
Boek reizen met vliegticket, hotel en transfer naar het zonnige Bonaire met korting .
hotels Klik hier om een hotel te boeken naar Bonaire
Een verblijf op Bonaire begint met een comfortabel hotel. Lees hier alles over hotels op Bonaire.
autohuur Boek uw huurauto voor uw vertrek naar Bonaire
Een huurauto op Bonaire biedt u de ultieme flexibiliteit voor het inrichten van uw vakantie.

 

 

De toekomst van natuur Bonaire

Bonaire en Curaçao zijn de twee grootste eilanden van de Nederlandse Antillen, dat verder bestaat uit Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, de “Bovenwindse eilanden” Samen met Aruba, dat sinds 1984 een zelfstandig land vormt binnen het Koninkrijk, vormen Bonaire en Curaçao de “Benedenwindse eilanden”. 

Zowel Bonaire als Curaçao liggen slechts een kilometer of zestig ten noorden van Venezuela op het Zuid-Amerikaanse vasteland, maar zijn gescheiden van het continent door diepzee. Dit in tegenstelling tot Aruba dat op het ondiepe continentale plat ligt. Anders dan andere Caribische eilanden hebben Bonaire en Curaçao een semi-aride klimaat doordat ze in een droogtegordel liggen, net ten noorden van het vasteland. In tegenstelling tot andere Caribische eilanden met weelderige tropische begroeiing, hebben Bonaire en Curaçao een bijna woestijnachtige vegetatie met veel rotsen, doornstruiken en cactussen. Landschappen van een strenge en ongenaakbare schoonheid zinderen er onder een vrijwel altijd aanwezige felle zon. Alleen in de korte regentijd van november tot januari ligt er een groen waas over het eiland van de uitlopende verdroogde struiken.

Dankzij de omringende diepzee en het droge klimaat zijn de omstandigheden rond de eilanden ideaal voor het ontstaan van koraalriffen, die hier dan ook sinds miljoenen jaren ongestoord hun gang konden gaan. Ongestoord ook door orkanen aangezien de eilanden buiten de orkaangordel liggen. Het resultaat: eilanden die voor het grootste gedeelte uit fossiel koraalrif bestaan. Kalksteen rotsen rondom een kern van vulkanisch gesteente. Terrassen van kalksteen die een weerslag zijn van de verschillende stijgingen en dalingen van het zeeniveau tijdens de groei van het eiland. Koraal dat in zee groeit kan natuurlijk niet verder dan tot aan het oppervlak groeien, maar door geologische processen werd het eiland omhoog gestuwd en kwamen de riffen op wel 100 meter boven zeeniveau terecht.
Die prehistorische riffen zijn natuurlijk dood, slechts de fraaie patronen van de fossiele koralen zijn nog duidelijk herkenbaar in de kalksteen rotsen die deels opgelost zijn door het zeldzame regenwater. Ze vormen nu een grillig karstlandschap met tal van grotten. Onder water echter gaat de weelderige groei van het koraal nog steeds door en bevindt men zich in een sprookjeslandschap met de fantastische vormen en onwaarschijnlijke kleuren van een oud en goed ontwikkeld koraalrif.

Deze bijzondere natuur op de twee eilanden is erg kwetsbaar. De koraalriffen konden groeien doordat er geen rivieren zijn en weinig regen die modder de zee in spoelt, want modder en troebel water gaan niet samen met koraal. De diepe zee rondom de eilanden scheidt ze van de rivieren van het vasteland. Tegelijkertijd is het diepblauwe water zeer voedselarm en schoon, wat essentieel is voor koraalgroei. Op het land is de vegetatie weliswaar gehard tegen moeilijke omstandigheden, maar kan zich daardoor slechts heel moeilijk en langzaam herstellen van beschadiging. 

De bevolking van de eilanden heeft huizen en wegen nodig en daarvoor moest vegetatie wijken. Met toenemende hoeveelheden afvalwater dreigt het gevaar dat er teveel voedingstoffen in zee komen. Bouwprojecten zorgen voor kaalslag en het steeds groter wordende wegennet zorgt dat regenwater met modder ongeremd naar zee kan stromen.

Het is dus van groot belang dat de natuur wordt ontzien en dat iedereen doordrongen raakt van de kwetsbaarheid ervan. De lokale mensen, maar ook bezoekers. Zodat iedereen op een verstandige manier omgaat met de natuur.
Hoe bezoekers dat kunnen doen, wordt op deze pagina’s op een rijtje gezet.

Weer op Bonaire

Weersverwachting
Kralendijk
Weeronline.nl - Meer weer in Kralendijkweeronline.nl Altijd jouw weer

Bonaire aanbiedingen

vliegtickets Boek uw vliegtickets naar Bonaire nu en bespaar op uw vlucht!
Wilt u eerst alle informatie over vliegtickets aar Bonaire nalezen voor u boekt? U vindt het hier.
vakantie Boek uw reis naar Bonaire nu en ontvang tot wel 30% korting op uw verblijf of vliegticket
Boek reizen met vliegticket, hotel en transfer naar het zonnige Bonaire met korting .
hotels Klik hier voor het boeken van een hotel op Bonaire
Een verblijf op Bonaire begint met een comfortabel hotel. Lees hier alles over hotels op Bonaire.
autohuur Klik hier voor het regelen van een huurauto op Bonaire
Een huurauto op Bonaire biedt u de ultieme flexibiliteit voor het inrichten van uw vakantie.
autohuur

Zakelijk parkeren bij Schiphol Airport
Zakelijk parkeren op Schiphol Airport maakt uw reis voor de vlucht al voordeliger.

Meer vakantiesites

Op zoek naar een andere vakantie. Kijk dan eens op onderstaande websites

Ski Vakantie Val Thorens