"Boek direct de goedkoopste vliegtickets naar Bonaire en lees alle informatie over tickets naar Bonaire!"

b8e123f2f39f3ade4922564a0b6ad74bcde2b7ad

Bonaire Reizen

Bij onderstaande partners reserveert u snel en eenvoudig vakanties naar Bonaire.

Aanbiedingen

vliegtickets Boek nu uw vliegticket en bespaar op uw vlucht!
Wilt u eerst alle informatie over vliegtickets aar Bonaire nalezen voor u boekt? U vindt het hier.
vakantie Boek nu uw reis naar Bonaire en bespaar tot wel 30%
Boek reizen met vliegticket, hotel en transfer naar het zonnige Bonaire met korting .
hotels Klik hier om een hotel te boeken naar Bonaire
Een verblijf op Bonaire begint met een comfortabel hotel. Lees hier alles over hotels op Bonaire.
autohuur Boek uw huurauto voor uw vertrek naar Bonaire
Een huurauto op Bonaire biedt u de ultieme flexibiliteit voor het inrichten van uw vakantie.

 

 

Wie aan Bonaire denkt, denkt aan zon, zee en strand. Toch heeft dit Caraïbisch eiland meer te bieden aan reizigers die naast mooie natuur ook culturele en sportieve activiteiten zoeken. Een vliegticket naar Bonaire kopen is daarom de perfecte start van iedere droomvakantie!

Ligging

Het eiland ligt in het Caribisch gebied, een eilandengroep ten oosten van de golf van Mexico. Samen met Aruba en Curaçao vormt het de ABC eilanden. Het eiland is 294 vierkante kilometer groot en heeft ongeveer 16 500 inwoners. Ondanks de verwevenheid met Nederland, is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar. Bonaire ligt buiten de orkaanring, waardoor toeristen zorgeloos op vakantie kunnen naar dit pittoreske eiland. Officieel zijn er twee grote dorpen: Kralendijk, de hoofdstad, en Rincon.

Naast deze twee dorpen zijn er verschillende wijken met elk hun eigen karakter. Enkele plaatsen zijn ook wereldwijd gekend, denk maar aan Lac Bay wat één van de favoriete plaatsen is van surfers. Ook de riffen, de koralen en de flamingo’s rond het eiland maken dat u Bonaire bezocht moet hebben in uw leven.75% van de bevolking spreekt de lokale taal, Papiamentu. Dankzij het internationale karakter is het Engels ook ingeburgerd en kunt u probleemloos communiceren met de lokale bevolking.

Geschiedenis

Bonaire is sinds de 10e eeuw na Christus een bewoond eiland. In de elf eeuwen die daarop volgen heeft het eiland onder verschillende voogdijen gestaan: de Spaanse, Britse, en Nederlandse voogdij. Vooral de Nederlandse invloed is nog steeds te merken: Het onderwijs is gestructureerd zoals in Nederland, en 9% van de bevolking spreekt nog steeds het Nederlands. De ontwikkeling van Bonaire is begonnen na de Wereldoorlog II.

Het toerisme ontwikkelde zich en de militaire luchthaven werd omgevormd naar een commerciële luchthaven, Flamingo International Airport . Het vliegtuig is nog steeds het voornaamste transportmiddel om Bonaire te bereiken omdat het enerzijds ver van het vasteland ligt, en anderzijds omdat de vliegtickets naar Bonaire zeer goedkoop aangeboden worden. Dankzij de ideale ligging werd Bonaire al snel het paradijs voor duikers, snorkelaars en watersporters. Daarnaast spreekt de ongerepte natuur en heldere zee ook iedere toerist aan die op zoek is naar de ideale strandvakantie.

Cultuur

Ondanks het internationale en toeristische karakter, is de plaatselijke cultuur nog steeds authentiek. In de geschiedenis zijn er verschillende periodes waarin de plaatselijke bevolking als slaaf werd behandeld en gebruikt. Het leven en werken in erbarmelijke condities heeft de plaatselijke bevolking toen zodanig getekend dat deze onderwerpen vaak terug komen in de lokale muziek en dans. Naast de lokale geschiedenis benadrukt de lokale cultuur ook het belang van familiale cohesie en respect voor de natuur. De best gekende dansen zijn de Simidam en de Bari, maar dansen zoals de Polka, Amerikaanse jazz, Rumba en Merenge zullen ook regelmatig te zien zijn. Lokale muziekfestivals zijn een streling voor het oog en oor en werken aanstekelijk. Vraag daarom hulp aan de lokale bevolking bij het aanleren van een dans. Zij zullen met plezier de techniek aanleren zodat u ‘s avonds mee kan dansen.

De lokale keuken

Net zoals de cultuur kent de keuken een uitgebreid aanbod aan ingrediënten en gerechten. Dit heeft Bonaire te danken aan de invloed van een zeventigtal culturen, gaande van Zuid-Amerikaanse gerechten tot Noorse visgerechten. Op het eiland zelf groeit er niet veel voedsel, waardoor alles geïmporteerd wordt. Oorspronkelijk werd alles per boot aangevoerd, maar nu worden ook de vliegtuigen hiervoor ingezet. Het kan gebeuren dat het vliegtuig waarmee u naar Bonaire vertrekt, voedsel meeneemt voor de lokale restaurants. Deze restaurants zijn ook talrijk aanwezig. In meer dan 75 restaurants kunt u zich tegoed doen aan gerenommeerde gerechten met een speciale bereiding of toets.

Elk jaar stuurt Bonaire een delegatie koks naar het Caribbean Culinary Competition. In deze wedstrijd nemen de koks het op tegen delegaties van 20 andere eilanden. De voorbije jaren scoorde de delegatie steeds goed en nam het regelmatig de gouden medaille in ontvangst. Toeristen die de lokale keuken willen proeven, kijken best uit naar een bord met “Aki ta Bende Kuminda Krioy” op. Dit bord geeft aan dat lokale gerechten, soep en snacks in dat etablissement verkocht worden. De lokale gerechten worden steeds vers bereid, zijn zeer royaal en aan een democratische prijs te verkrijgen. Weggaan met honger is geen optie! Deze gerechten kunt u steeds meenemen of ter plaatse opeten. Lokale gerechten worden steeds opgediend met rijst, aardappelen of funchi. De gerechten zelf zijn niet pikant, maar een pikante saus is steeds ter beschikking. Deze saus, op basis van uien en rode pepers zal de liefhebbers van pikant eten zeker kunnen bekoren.

Weer op Bonaire

Weersverwachting
Kralendijk
Weeronline.nl - Meer weer in Kralendijkweeronline.nl Altijd jouw weer

Bonaire aanbiedingen

vliegtickets Boek uw vliegtickets naar Bonaire nu en bespaar op uw vlucht!
Wilt u eerst alle informatie over vliegtickets aar Bonaire nalezen voor u boekt? U vindt het hier.
vakantie Boek uw reis naar Bonaire nu en ontvang tot wel 30% korting op uw verblijf of vliegticket
Boek reizen met vliegticket, hotel en transfer naar het zonnige Bonaire met korting .
hotels Klik hier voor het boeken van een hotel op Bonaire
Een verblijf op Bonaire begint met een comfortabel hotel. Lees hier alles over hotels op Bonaire.
autohuur Klik hier voor het regelen van een huurauto op Bonaire
Een huurauto op Bonaire biedt u de ultieme flexibiliteit voor het inrichten van uw vakantie.
autohuur

Zakelijk parkeren bij Schiphol Airport
Zakelijk parkeren op Schiphol Airport maakt uw reis voor de vlucht al voordeliger.

Meer vakantiesites

Op zoek naar een andere vakantie. Kijk dan eens op onderstaande websites

Ski Vakantie Val Thorens